Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Зустріч Першого віце-прем'єр – міністра України з представниками профспілок

Изображение 1725

29 листопада у Будинку Уряду відбулась робоча зустріч Першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з керівництвом ФПУ.

Нарада була присвячена обговоренню важливих питань забезпечення розвитку вітчизняного виробництва, підвищенню рівня соціального захисту людей за допомогою застосування механізмів протидії зростанню цін і тарифів, а також створенню підґрунтя для зміцнення соціального пртнерства у державі. У зустрічі взяли участь та відповіли на запитання профспілок посадові особи з Міністерств та фахівці Секретаріату КМУ.

На початку перемовин Степан Кубів висловив вдячність профспілкам за їх принципову позицію у обстоюванні соціальних прав працівників, він привітав керівників ФПУ, її членських організацій з відкриттям Будинку профспілок на майдані Незалежності в Києві та зазначив велике значення цього фактору для подальшого ствердження демократії у нашому суспільстві.

Изображение 1819

Голова ФПУ Григорій Осовий наголосив на актуальності питань, пов’язаних з економічним розвитком держави і ще раз зазначив несхильну позицію профспілок стосовно необхідності збереження робочих місць, розвитку трудового потенціалу країни, забезпечення гарантій оплати праці та повернення боргів по зарплатах, фінансування бюджетної сфери, врегулювання майнового статусу профспілок тощо, до чого закликали учасники Всеукраїнської акції протесту профспілок 17 жовтня ц.р.

Він зауважив, що на виконання доручень Прем’єр-міністра України, його заступників у профспілок відбулись зустрічі в міністерствах, але тепер настав час проаналізувати їх результативність та визначитись, як нам жити у наступному 2019 році. За оцінкою профспілок, рівень підвищення соціальних стандартів і гарантій, закріплений у Держбюджеті на наступний рік, є недостатнім, щоб навіть працююча людина відчувала себе захищеною, тому потрібні запобіжні заходи для недопущення зубожіння українців.

Одним з таких інструментів повинна стати нова Генеральна угода на 2019-21 рр.

- Цей документ є своєрідною Конституцією, регламентом нашого співробітництва, - зазначив профспілковий лідер, - наразі ми знаходимось близько до фіналу перемовин з укладення нової Генугоди, яка покликана створити основу соціального партнерства на наступний період і я сподіваюсь, що спільними зусиллями ми цього досягнемо.

Під час наради було обговорено напрями розвитку промисловості, що пропонуються КМУ, галузеві проблеми, порушені профспілками. Домовлено щодо необхідності проведення окремих зустрічей урядовців з профспілками по вирішенню проблем таких галузей, як хімічна, вугільна, лісова, питань охорони здоров’я, культури та ін. 

Міністерствам дане доручення у стислі строки опрацювати профспілкові пропозиції щодо ухвалення Генеральної угоди на наступний термін та запропоновано підписати цей документ вже до 20 грудня ц.р.

Степан Кубів заявив про свої наміри під час візитів до регіонів на місцях зустрічатися з представниками профспілок. - Не "для галочки", а в діловому руслі, - акцентував високопосадовець. - На мое переконання, це є найкращим та дієвим механізмом співробітництва для вирішення конкретних проблем.

З профспілкової сторони було запропоновано у період з 12 по 17 грудня ц.р. напередодні засідання Президії ФПУ провести зустріч керівників всеукраїнських галузевих профспілок та територіальних профоб’єднань з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом з метою обговорення актуальних питань, що порушують профспілки.

За матеріалами прес-центру ФПУ

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання