Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Особливості виплати відпускних, якщо виникла необхідність надання працівникові щорічної відпустки з наступного дня

Відповідно до ч. 4 ст. 79 КЗпП України і ч. 10 ст. 10 Закону України «Про відпустки», графік відпусток має бути на кожному підприємстві. Цей графік затверджується роботодавцем за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації.

Скласти графік слід напередодні нового календарного року, тобто у грудні. Орієнтовний граничний строк – не пізніше за 5 січня поточного року (так зазначено в п. 20 «Типових правил № 213»). Протягом року до графіку можна вносити зміни (лист Мінсоцполітики від 25.08.2015 № 475/13/116-15).

Згідно зі ст. 10 Закону України «Про відпустки», конкретний період надання щорічних відпусток у межах, установлених графіком, узгоджується між працівником або уповноваженим ним органом, який зобов’язаний повідомити працівника про дату початку відпустки не пізніше, як за два тижні до встановленого графіком терміну.

Зміна термінів надання відпусток, відображених у графіку, може бути проведена за узгодженням сторін трудового договору і за умови виникнення обставин, що змушують перенести щорічну відпустку. Якщо працівник просить перенести відпустку, наприклад, за сімейних обставин на інший період чи надати її в стислі терміни і роботодавець не заперечує щодо зміни у графіку періоду використання ним відпустки, то в цьому випадку не вбачається порушення законодавства про відпустки.

Згідно зі ст. 21 Закону України «Про відпустки», заробітна плата працівникам за час відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до її початку. Відповідно до параграфу 2 ст. 7 Конвенції №132 «Про оплачувані відпустки (переглянута в 1970 році)», ратифікованої Україною, суми, що належать до виплати за час відпустки виплачуються працівникові до відпустки, якщо інше не передбачене угодою, яка стосується цієї особи і роботодавця.

Отже, враховуючи положення названої статті Конвенції і те, що конкретний період надання щорічної відпустки або її частини узгоджується між працівником та роботодавцем, за потреби отримання частини щорічної відпустки у стислі терміни в заяві працівник може висловити своє бажання про одержання виплати за дні відпустки в терміни, визначені між ним і роботодавцем.

Отже, виплата заробітної плати за весь час щорічної відпустки може бути проведена в інші строки, ніж визначені національним законодавством, але за наявності окремої угоди між працівником і роботодавцем.

За матеріалами Держпраці

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання