Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

На Миколаївщині проведено навчальний семінар

_07.11.2018_001.jpg

На виконання плану роботи Національної служби посередництва і примирення, затвердженого Наказом Національної служби посередництва і примирення від 26 грудня 2017 року № 145, 7 листопада 2018 року відділенням Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області (далі – Відділення) спільно з юридичним факультетом Чорноморського національного університету імені Петра Могили було проведено навчальний семінар на тему "Узагальнення досвіду Національної служби посередництва і примирення у напрямку здійснення посередництва і примирення під час вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення здійснення соціального діалогу в Україні". Учасниками навчального семінару стали студенти юридичного факультету зазначеного університету.

_07.11.2018_008.jpg

Зі вступним словом до присутніх звернувся декан юридичного факультету Чорноморського національного університету імені Петра Могили Дмитро Січко, який зазначив про позитивний досвід співпраці Відділення з юридичним факультетом і звернув увагу на те, що проведення такого семінару дає можливість студентам дізнатися про реалізацію соціального діалогу на практиці і роль профспілкових органів в трудових колективах, а також довідатися про практичні аспекти вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

Начальник Відділення Оксана Євченко поінформувала присутніх про діяльність Національної служби посередництва і примирення, її основні завдання та функції. Оксана Євченко у своєму виступі акцентувала увагу на важливості соціального діалогу, зокрема, звернула увагу на Закон України "Про соціальний діалог в Україні", який визначає правові засади організації та порядку ведення соціального діалогу в Україні з метою вироблення та реалізації державної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин та забезпечення підвищення рівня і якості життя громадян, соціальної стабільності в суспільстві.

Оксана Валецька, кандидат юридичних наук, доцент, Чорноморського національного університету імені Петра Могили, трудовий арбітр Національної служби посередництва і примирення зі свого боку відмітила позитивний досвід співпраці Відділення та юридичного факультету. Під час виступу акцентувала увагу на важливості примирних процедур, зокрема, на вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) трудовим арбітражем.

Важливу роль при реєстрації та під час вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) відіграють профспілки, які займають активну позицію у захисті трудових прав найманих працівників. На цьому наголосила Любов Онищенко, заступник голови Миколаївської обласної ради професійних спілок, трудовий арбітр Національної служби посередництва і примирення. Вона зосередила увагу на практичних аспектах діяльності профспілок. Також Любов Онищенко звернула увагу на співпрацю Відділення та Миколаївської обласної ради профспілок, зокрема, на врегулюванні колективних трудових спорів під час робочих зустрічей в трудових колективах. Співпраця здійснюється у різних напрямах і має на меті захистити права трудящих та врегулювати конфліктні ситуації.

_07.11.2018_007.jpg

У ході навчального семінару студентами юридичного факультету Чорноморського національного університету імені Петра Могили було розглянуто наступні теми: "Соціальний діалог як дієвий механізм врегулювання соціально-економічних та трудових правовідносин", "Аналіз окремих повноважень профспілок як сторони соціального діалогу", "Організація роботодавців як одна із головних сторін соціального діалогу".

Під час семінару виникало багато запитань та дискусійних питань, адже тема дійсно актуальна і потребує вивчення.

З метою подальшої реалізації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової культури начальник Відділення Оксана Євченко і декан юридичного факультету Чорноморського національного університету імені Петра Могили Дмитро Січко домовилися про подальшу співпрацю та проведення спільних заходів.

Юлія Запорожченко, головний спеціаліст

відділення НСПП в Миколаївській області

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання