Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Президія Миколаївської облпрофради висловила рішучий протест рішенню Уряду щодо підвищення цін на газ

IMG_1397_30.jpg

29 жовтня п.р. відбулося засідання Президії Миколаївської обласної ради профспілок. На порядку денному одне питання: «Про подальші дії профспілок у зв’язку з ігноруванням Урядом профспілкових вимог».

На початку засідання голова облпрофради Юрій Толмачов проінформував присутніх про підсумки Всеукраїнської акції протесту профспілок проти зростання цін на природний газ, електроенергію, житлово-комунальні послуги, за достойну заробітну плату та пенсії, яка проходила 17 жовтня 2018 року в м.Києві. Відбулась зустріч Віце-прем’єр міністра України П.В.Розенка з представниками профспілкової делегації щодо обговорення вимог учасників Всеукраїнської акції профспілок. За її результатами міністрам, керівникам інших центральних органів виконавчої влади дано доручення особисто провести зустрічі з представниками галузевих профспілок та їх об’єднань для обговорення проблемних питань і вироблення узгоджених пропозицій щодо їх вирішення.

В обговоренні питання порядку денного взяли участь члени Президії - голови обласних організацій профспілки працівників: культури - Любов Назарова, агропромислового комплексу – Антон Яковлєв, державних установ - Таміла Бугаєнко, соціальної сфери – Ольга Василюк, суднобудування - Володимир Смєлов, освіти і науки - Віра Оборонько, охорони здоров’я - Євгенія Заяць, торгівлі – Валентина Полеха, голова єдиної первинної організації профспілки металургів та гірників України промплощадки МГЗ Олександр Чередніченко та інші.

Всі виступаючі відмітили протестні настрої у трудових колективах підприємств, установ, організацій Миколаївщини, висловили обурення цинічним ігноруванням Урядом вимог профспілок, висунутих на Всеукраїнській акції протесту та безпрецедентним рішенням, прийнятим Кабінетом Міністрів 19 жовтня п.р., щодо підвищення ціни на газ для населення з 1 листопада 2018 року на 23,5%, яке призведе до подальшого зубожіння більшості громадян України.

Після обговорення питання Президія прийняла рішення звернутися до Федерації профспілок України з пропозиціями щодо невідкладних дій профспілок. А саме: запропоновано робочим групам, створеним 19 жовтня 2018 року на засіданні Оргкомітету ФПУ для контролю за виконанням профспілкових вимог, активізувати роботу з урядовими і парламентськими структурами щодо невідкладного розгляду профспілкових вимог і врахування їх в Державному бюджеті України на 2019 рік; вимагати від Уряду скасування рішення щодо підвищення ціни на газ для населення.

IMG_1405_30.jpg

Президія облпрофради заявила, що у випадку зволікання з виконанням профспілкових вимог ініціювати збір підписів у трудових колективах підприємств, установ, організацій, що перебувають у сфері впливу профспілок, щодо недовіри Уряду та відставки Кабінету Міністрів України. У випадку подальшого ігнорування профспілкових Вимог повторно провести більш потужну довготривалу Всеукраїнську акцію протесту профспілок у м.Києві.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< лютого 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання