Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Актуальне питання: вивчаємо зміни у порядку призначення житлових субсидій

1_13_09_2018.jpg

У зв’язку із впровадженням з 1 травня 2018 року оновленого порядку надання житлових субсидій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329 та актуальністю питання соціального захисту населення через надання відповідних субсидій, 12 вересня п.р. Миколаївською облпрофрадою проведено обласний постійно діючий семінар для профспілкового активу на тему: «Нововведення уряду щодо порядку призначення житлових субсидій».

Зазначене питання для учасників заходу висвітлила Ольга Челенко, начальник відділу надання державної допомоги департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації. Виступаюча зупинилась на змінах, яких зазнав порядок призначення субсидії, зокрема, на введенні розрахунку субсидії двічі на рік, розширенні переліку причин відмови у призначенні субсидій. Ольга Челенко пояснила механізм розрахунку субсидії, навела соціальні норми, які використовуються при цьому, а також відзначила, що відтепер кожний одержувач субсидії сплачує свій обов’язковий платіж, який розраховується індивідуально.

2_13_09_2018.jpg

В ході семінару його учасники активно ставили запитання, з’ясовуючи особливості призначення субсидії у конкретних ситуаціях, зокрема, для працюючих пенсіонерів, фізичних осіб – підприємців, у випадку наявності у власності кількох квартир, при роботі одного з членів сім’ї за кордоном та ін. На всі запитання було надано детальні відповіді.

При цьому виступаюча підкреслила, що можливість отримання субсидії та її розмір визначаються індивідуально для кожної сім’ї, виходячи зі складу сім’ї та її середньомісячного доходу; при цьому враховуються значна кількість нюансів. З огляду на це, для одержання вичерпної консультації щодо призначення субсидії доречно звертатися безпосередньо до департаментів соціального захисту обласного або районного рівнів.

У семінарі взяли участь представники обласних галузевих профспілкових організацій АПК, соціальної сфери, охорони здоров’я, освіти, лісового господарства, Миколаївської філії ПАТ «Укртелеком», МООППЗ ПАТ «Укрпошта», а також профактив галузей культури, АПК, торгівлі, соціальної сфери та ін.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання