Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Засідання колегії управління Держпраці у Миколаївській області

_082_09_08_2018.jpg

7 серпня п.р. відбулось розширене засідання колегії управління Держпраці у Миколаївській області щодо реалізації органами місцевого самоврядування повноважень зі здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Участь у засіданні колегії, окрім членів колегії, взяли заступник голови Миколаївської обласної ради професійних спілок Любов Онищенко, директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва, в.о. начальника головного управління ПФУ в Миколаївській області Олена Сичугова та ін.

Відкривав засідання колегії начальник управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Козловський, який наголосив на необхідності активізації роботи в частині здійснення державного контролю за додержанням законодавства про оплату праці. Були вручені посвідчення інспекторів праці новоприйнятим колегам для здійснення ними інспекційних відвідувань підприємств, установ та організацій.

На засіданні значна увага була приділена питанню заборгованості із заробітної плати на підприємствах області. Перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська доповіла про стан проведеної роботи в частині здійснення державного контролю за додержанням законодавства про своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати.

Запрошені до участі у колегії представники підприємств ДП «Миколаївській облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», ДП «Миколаївський бронетанковий завод» у своїх виступах надали інформацію про ситуацію, яка призвела до затримки виплати заробітної плати на підприємствах та перспективи її погашення.

Щодо контролю за додержанням трудового законодавства в частині мінімальних гарантій в оплаті праці, запрошена до участі у засіданні колегії Любов Онищенко проінформувала присутніх про здійснення громадського контролю профспілками із зазначеного питання. Вона зупинилась на тих напрацюваннях профспілок, які сприяють у вирішенні питань виплати мінімальних гарантій в оплаті праці. Також наголосила на питанні порушення роботодавцями Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» в частині перешкоджання здійсненню громадського контролю та навела конкретні приклади таких випадків.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання