Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

Підведено підсумки роботи відділення НСПП в Миколаївській області за І півріччя 2018 року

alt

26 липня п.р. у приміщенні відділення НСПП в Миколаївській області (далі – Відділення) проведена нарада-семінар на тему "Підсумки роботи відділення НСПП в Миколаївській області за І півріччя 2018 року", в якій взяли участь трудові арбітри та незалежні посередники НСПП, працівники Відділення.

В.о.начальника Відділення С.Загребайленко доповіла про проведену роботу за перше півріччя 2018 року. Упродовж звітного періоду Відділення сприяло вирішенню 13 колективних трудових спорів (конфліктів), 12 з яких за сприяння Відділенння було вирішено. Відділення сприяло та приймало участь у проведені 81 примирних процедур, зокрема 3 засідань трудових арбітражі, 18 засідань примирних комісій та 60 узгоджувальних зустрічей.

Звернуто увагу присутніх на сприяння у вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) на найбільш резонансних підприємствах – ДП "Миколаївський суднобудівний завод" та КП ММР "Миколаївелектротранс" міста Миколаєва.

З метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) Відділення здійснювало заходи щодо шляхів усунення чинників, що призвели до ускладнення стану соціально-трудових відносин. У звітному періоді Відділення сприяло врегулюванню 16 чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин на 12 підприємствах із загальною чисельністю 2067 працівників.

Найбільш поширеними причинами ускладнення відносин між роботодавцями та найманими працівниками залишалися невиконання роботодавцями вимог законодавства про працю та колективних договорів, угод.

С.Загребайленко поінформувала присутніх про підписання у червні чотирьохсторонньої Угоди про співпрацю між Миколаївською обласною радою професійних спілок, Херсонською обласною міжгалузевою радою профспілок, відділенням НСПП в Миколаївській області та відділенням НСПП в Херсонській області на 2018-2020 роки.

Також, у звітному періоді було надано розяснення щодо необхідності проходження репрезентативності та підтвердження процедури репрезентативності голові Миколаївської обласної профспілки працівників Пенсійного фонду України, голові Миколаївської обласної об’єднаної організації Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби, голові Миколаївської обласної організації Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг. Відбулось 1 засідання Комісії.

Відділенням спільно з обласною радою профспілок проведено 2 засідання Громадського університету правових знань для представників профспілок потенційно конфліктних підприємств.

З метою поширення практики вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та правової поінформованості громадян Відділенням здійснено 5 виступів на радіо "Миколаїв FM" філії НТКУ "Миколаївська регіональна дирекція" в інформаційно-аналітичній програмі "На всі сто" та 4 виступи на національній телекомпанії України "Миколаївська регіональна дирекція".

Працівниками Відділенням прочитано 2 лекції для студентів юридичних факультетів Чорноморського національного університету імені Петра Могили і Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова на тему: "Страйк як крайній засіб вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)"

До відома представників позаштатних інституцій НСПП було доведено графік проведення нарад-семінарів на ІІ півріччя 2018 року та повідомлено про проведення навчального семінару по узагальненню досвіду НСПП у напрямку здійснення посередництва і примирення під час вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення здійснення соціального діалогу в Україні на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

Трудові арбітри НСПП, голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Є.Заяць та голова Миколаївської обласної об’єднаної організації Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби В.Костик повідомили про існуючі проблеми в своїх галузях у зв’язку з проведенням реформ та реорганізацією установ.

С.Загребайленко, в.о. начальника

відділення НСПП в Миколаївській області

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання