Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Актуально

До уваги членських організацій облпрофради!

Шановні спілчани!

З 3 квітня 2023 року апарат Миколаївської обласної ради профспілок працює в офісних приміщеннях Будинку спілок облпрофради.

При необхідності можна звертатися:

- з загальних питань до голови облпрофради

Онищенко Любові Миколаївни за тел. 050-175-57-66;

- з організаційних питань до завідувачки відділу з організаційних питань облпрофради

Євстаф’євої Наталії Петрівни за тел. 068-100-12-10;

- з фінансових питань до завідувачки фінансового відділу-головного бухгалтера облпрофради

Кушнір Лілії Іванівни за тел. 068-865-82-31;

- з питань трудового законодавства до завідувачки відділу з правової роботи

Чернової Олени Вікторівни за тел.096-043-73-84.

СМС- повідомлення та довідки з QR-кодом – новації пенсійних послуг

alt

У наш час динамічного розвитку інформаційних технологій все більший об’єм інформації передається в електронній формі (листи, договори, фото, відео тощо). Електронний документообіг передбачає використання електронних цифрових підписів (ЕЦП), які надають можливість ідентифікувати особу і є аналогом ручного підпису. Тобто електронний підпис накладають на електронні документи, а ручний підпис – на паперові документи.

Пенсійний фонд не залишається осторонь і постійно вдосконалює технологічні процеси, метою яких є наближення послуг до громадян. Так, з липня 2018 року запроваджено сервіс СМС-повідомлень, за допомогою якого Пенсійний фонд України інформує громадян про набутий страховий стаж, призначену пенсію, дату виплати пенсії тощо.

Станом на 20.07.2018 в Миколаївській області в системі СМС-повідомлень зареєструвались і отримали відповідні повідомлення за допомогою мобільного зв’язку 725 осіб.

Зауважуємо, що для отримання СМС-повідомлень від Пенсійного фонду України необхідно зареєструватись у відповідному сервісі. Здійснити самостійну реєстрацію можливо за допомогою електронного цифрового підпису в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua). Безкоштовно отримати електронний цифровий підпис можливо в органах ДФС, в ПриватБанку тощо.

Якщо особа не має ЕЦП, то необхідно надати відповідну заяву до будь-якого управління Пенсійного фонду України.

Крім СМС-повідомлень запроваджено сервіс надання електронних документів з підтвердженням QR-кодом.

З QR-кодом можна отримати наступні електронні документи:

  1. Довідку про доходи пенсіонера для призначення субсидій (містить дані про розмір пенсії, без урахування окремих видів виплат);
  2. Довідку про доходи пенсіонера;
  3. Індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5, містить інформацію про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками);
  4. Витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (містить інформацію про статус застрахованої особи / отримувача страхової виплати, дані про набутий страховий стаж, відомості про страхувальників, про періоди трудових відносин, відомості щодо нарахованої заробітної плати, що враховується для розрахунку страхових виплат та страхового стажу, відомості про особливі умови праці, про суми добровільних внесків: дані пенсійної справи, відомості про інші види загальнообов’язкового державного соціального страхування).

Відзначаємо, що документ з QR-кодом, згідно чинного законодавства, є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органі Фонду. З огляду на викладене констатуємо, що документи з QR-кодом дійсні для оформлення субсидій, документів у центрах надання електронних послуг, посольствах та консульських установах, для пред’явлення в банківських установах, органах фіскальної служби, територіальних органах міграційної служби тощо.

Перевірити достовірність видачі електронних документів з QR-кодом можна через Веб-портал у розділі «Верифікація виданих документів» (на сторінці Internet http://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/DocConfirm).

Враховуючи вищевикладене, звертаємо увагу страхувальників, що отримати інформацію про страховий стаж наймана особа (кандидат на зайняття посади) може самостійно, якщо отримає електронний цифровий підпис (ЕЦП) або вже має ЕЦП. Для цього найманій особі необхідно увійти до особистого кабінету на веб-порталі Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) і виконати 3 кроки:

1. Замовити довідку за допомогою меню «Запит на отримання електронних документів» (розділ «Комунікації з ПФУ»). Заповнити форму запиту, в якій зазначити «Довідка ОК-5» в рядку «Тип звернення».

2. Отримати довідку ОК-5 в електронному файлі (за допомогою меню «Мої документи»). Виконати «Зберегти образ документу» у відповідному рядку в графі «Образ документу» (піктограма червоного кольору).

alt

3. Роздрукувати отриману довідку.

alt

 

 

Головне управління Пенсійного фонду України

в Миколаївській області

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання