Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Засідання Миколаївської обласної тристоронньої соціально-економічної ради

1_11_07_2018.jpg

10 липня п.р. під головуванням голови тристоронньої ради, голови Миколаївської обласної ради профспілок Юрія Толмачова відбулось чергове засідання Миколаївської обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

Відповідно до порядку денного засідання, сторони соціального діалогу заслухали доповіді та обговорили питання:

1. Про сприяння зайнятості безробітних із числа демобілізованих військовослужбовців в Миколаївській області.

2. Про надання Про надання одноразової допомоги на відкриття власної справи учасникам антитерористичної операції.

3. Про підготовку кваліфікованих робітників у закладах професійно-технічної освіти Миколаївської області та про хід виконання регіонального плану розвитку професійно-технічної освіти на 2016-2018 роки.

2_11_07_2018.jpg

Перше питання порядку денного докладно висвітлив директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько, зупинившись на впроваджених обласною службою зайнятості заходах щодо соціального забезпечення та сприяння у працевлаштуванні учасників антитерористичної операції.

3_11_07_2018.jpg

У рамках другого питання директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Єльчієва проінформувала присутніх про перебіг конкурсу проектів серед учасників антитерористичної операції для надання одноразової допомоги для відкриття власної справи, що наразі проводиться в області.

4_11_07_2018.jpg

Про ситуацію з професійно-технічною освітою в області доповіла Юлія Віннік, начальник відділу науки, координації діяльності вищої та професійно-технічної освіти управління науки, координації діяльності вищої та професійно-технічної освіти і кадрового забезпечення департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

5_11_07_2018.jpg

Обговорення порядку денного викликало чимало запитань, коментарів та доповнень від представників сторін соціального діалогу. В обговоренні питань взяли участь: голова обласної організації профспілки працівників держустанов Таміла Бугаєнко, голова обласної організації профспілки працівників суднобудування Володимир Смєлов, голова обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Віра Миронова, голова обласної організації Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг Валентина Полеха, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Вадим Іщенко, генеральний директор Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» Олександр Шпиль та інші. Серед проблемних моментів, на які учасники обговорення звернули особливу увагу, – відсутність державного фінансування професійно-техінчної освіти; невирішеність питання щодо передачі майна закладів професійно-техінчної освіти до місцевих громад при переведенні на фінансування з місцевих бюджетів; складнощі у формуванні регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів за напрямами економічної діяльності; додержання трудового законодавства у закладах професійно-техінчної освіти Миколаївської області.

6_11_07_2018.jpg

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання