Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Охорона праці – молоді: вивчаємо питання атестації робочих місць

1_26_04_2018.jpg

25 квітня п.р., з нагоди Всесвітнього дня охорони праці, який цього року проходить під гаслом: «Захищене та здорове покоління», Миколаївською облпрофрадою проведено розширене засідання Молодіжної ради облпрофради. Тема зустрічі – «Атестація робочих місць за умовами праці. Основні вимоги до матеріалів атестації робочих місць». Для висвітлення зазначеного питання було запрошено начальника відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці у Миколаївській області Людмилу Радченко.

 

2_26_04_2018.jpg

Участь у заході взяли члени Молодіжної ради облпрофради, а також профспілковий актив та представники служби охорони праці галузей автотранспорту, споживчої кооперації, культури, торгівлі, соціальної сфери, ЖКГ та підприємств ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ПАТ «Миколаївська ТЕЦ», ТОВ «Стивідорна компанія Нікмет-Термінал», ПАТ «САН ІнБев Україна.

3_26_04_2018.jpg

Відкриваючи захід, заступник голови облпрофради Любов Онищенко підкреслила необхідність особливого піклування про безпеку праці молодого покоління, недопущення молоді до роботи у шкідливих умовах, популяризації культури безпеки і гігієни праці. Виступаюча також наголосила на визначених законодавством особливих умовах праці неповнолітніх та молодих працівників.

4_26_04_2018.jpg

Людмила Радченко докладно проінформувала про пільги і компенсації, передбачені законодавством для працівників із шкідливими та важкими умовами праці, а саме: пільгове пенсійне забезпечення, надання щорічної додаткової оплачуваної відпустки, оплата праці в підвищеному розмірі, скорочена тривалість робочого часу, безплатне забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами. Виступаюча визначила умови для отримання цих пільг та компенсацій, головною серед яких є проведення атестації робочих місць. Людмила Радченко зупинилась на актуальній нормативній базі для проведення атестації робочих місць за умовами праці, а також, на прохання учасників заходу, виклала покроковий алгоритм її проведення на практиці.

Тема зустрічі викликала значну кількість коментарів і запитань присутніх, на які були надані ґрунтовні відповіді.

 

 

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання