Миколаївська обласна рада
професійних спілок

40-е заняття Громадського університету правових знань

IMG_0582_19_03_18.jpg

15 березня п.р. з метою удосконалення змісту колективних договорів підприємств, установ і організацій, в рамках Угоди про співпрацю між облпрофрадою та відділенням НСПП в Миколаївській області, проведено чергове заняття Громадського університету правових знань у форматі «круглого столу» на тему: «Захист працівників через колдоговір: досвід, проблеми, перспективи».

Участь у заході взяли соціальні партнери – представники управління Держпраці у Миколаївській області, департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, відділення НСПП в Миколаївській області, а також профспілковий актив галузей: АПК, торгівлі, охорони здоров’я, соціальної сфери, лісового господарства, культури, енергетики.

Відкрив засідання «круглого столу» голова облпрофради Юрій Толмачов, який зазначив, що навчання з колдоговірної роботи проводяться регулярно і не втрачають своєї актуальності, про що свідчить кількість присутніх на заході. Колективний договір залишається загальновизнаним у світі засобом регулювання соціально-трудових відносин, узгодження інтересів роботодавця і найманого працівника та соціального захисту працюючих і членів їх сімей.

Повний і змістовний колективний договір може конкретизувати та доповнювати своїми локальними гарантіями норми трудового законодавства, покращувати умови праці, медичне обслуговування та соціально-побутові умови, заохочувати працівників.

Світлана Загребайленко, заступник начальника відділення НСПП в Миколаївській області, звернула увагу присутніх на те, що якщо у колективному договорі надати право профспілковому комітету представляти інтереси найманих працівників у випадку колективного трудового спору, спрощується механізм ініціювання колективного трудового спору. Крім того, виступаюча підкреслила, що ініціювання колективного трудового спору у випадку ухилення роботодавця від укладення колективного договору, є єдиним способом вирішення конфлікту у досудовому порядку.

_19_03_18.jpg

Перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська проінформувала учасників заходу про типові порушення трудового законодавства в Миколаївській області, пов’язані із колективно-договірним регулюванням, серед яких: неознайомлення працівників з положеннями колективного договору; відсутність належної системи оплати праці; недодержання строків виплати заробітної плати та її сплата один раз на місяць; включення у колективні договори умов, що погіршують норми законодавства. Виступаюча підкреслила роль колективного договору як основного джерела даних у перевірках додержання трудового законодавства.

_19_03_18.jpg

Світлана Орещак, начальник управління праці та зайнятості департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, висвітлила актуальні питання колективно-договірного регулювання оплати праці на основі ЄТС, а також зазначила положення, які фактично не можуть бути реалізовані без конкретизації у колективному договорі: терміни виплати заробітної плати; видача розрахункових листків; відсоток відрахувань на охорону праці, на культурно-масові та оздоровчі заходи тощо.

_19_03_18.jpg

Решетнікова Інна Юріївна, головний спеціаліст відділу трудових відносин управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, зупинилась на питаннях повідомної реєстрації колективних договорів: випадках відмови у повідомній реєстрації, термінах збереження колективного договору органами повідомної реєстрації (75 років), необхідних супроводжувальних документах та ін.

Присутні активно обговорювали строки дії колективного договору, необхідність реєстрації змін та доповнень до нього, сферу дії колективного договору, а також ділилися досвідом колдоговірної роботи. Особливу зацікавленість та жваве обговорення викликало питання мотивації профспілкового членства через колдоговір.

Серед учасників Громадського університету були розповсюджені буклети облпрофради з теми заняття та методичні рекомендації «Основні завдання колдоговірної роботи на 2018 рік».

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання