Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Миколаївська обласна тристороння соціально-економічна рада провела засідання

1__21_02_2018.jpg

19 лютого п.р. сторони соціального діалогу провели засідання Миколаївської обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

На засіданні було обрано голову тристоронньої ради на 2018 рік, яким став Юрій Толмачов, співголова тристоронньої ради від профспілкової сторони, голова Миколаївської обласної ради профспілок.

Далі було розглянуто питання «Про хід виконання територіальної Угоди з регулювання соціально-економічних питань на 2017-2020 роки у 2017 році». З доповіддю з цього питання виступила Любов Бєлкіна, в.о. директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації, докладно висвітливши результати роботи у сфері колективно-договірного регулювання, розвитку виробництва, забезпечення продуктивної зайнятості, оплати праці, профілактики виробничого травматизму та ін.

Співдоповідач з даного питання, співголова тристоронньої ради від сторони роботодавців, голова Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» Сергій Сипко підкреслив необхідність самостійно будувати соціально-економічне життя своєї громади і визначати результативність роботи за більш конкретними, ніж статистичні, показниками.

2__21_02_2018.jpg

Юрій Толмачов, говорячи про хід виконання територіальної Угоди, виділив основні проблеми соціально-економічного характеру – значна кількість працюючих у неповному режимі, величезна заборгованість із заробітної плати, недостатні відрахування на охорону праці підприємств та ін. Особливо виступаючий відзначив, як втрату здобутків соціального діалогу, непідписання протягом двох років спільного звернення профспілок, роботодавців та органів влади до керівників підприємств та голів профспілкових організацій щодо активізації колективно-договірної  роботи в області.

Звернути увагу соціальних партнерів на важливість такого спільного звернення для проведення ефективної колективно-договірної кампанії закликали також Таміла Бугаєнко, голова обласної організації профспілки працівників держустанов, та Оксана Євченко, начальник відділення НСПП в Миколаївській області.

Крім того, в рамках обговорення ходу виконання територіальної Угоди, голова обласної організації профспілки працівників суднобудування Володимир Смєлов наголосив на проблемі заборгованості із заробітної плати, відзначивши необхідність визначити подальше майбутнє нещодавно одного з найбільших суднобудівних підприємств області ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан».

3__21_02_2018.jpg

Світлана Начинова, голова обласної організації профспілки працівників ЖКГ, підняла питання про несвоєчасність перерахування підприємствам ЖКГ коштів за субсидії та можливості впливу на це облдержадміністрації.

Підтримав тему необхідності поглиблення соціального діалогу в області Олександр Шпиль, генеральний директор Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини», який на підставі п.5.5 територіальної Угоди запропонував включити до складу колегії облдержадміністрації Юрія Толмачова та Сергія Сипка.

Також на засіданні тристоронньої ради будо затверджено план роботи на 2018 рік.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання