Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Перемога профспілки медиків

 Image result for Перемога профспілки медиків

На Звернення Профспілки працівників охорони здоров'я України до Прем'єр-міністра В.Б.Гройсмана, Перший віце-прем'єр-міністр економічного розвитку і торгівлі України С.І.Кубів підписав Наказ від 30.11.2017 року № 1744 «Про затвердження Зміни № 7 до національного класифікатора України ДК 003:2010».

Зазначена зміна відновлює, скасовані раніше за ініціативою МОЗ України, професії працівників охорони здоров'я: «лікар-терапевт», «лікар-терапевт дільничний», «лікар-терапевт підлітковий», «лікар-терапевт цехової лікарської дільниці», «фельдшер з медицини невідкладних станів», «інструктор з трудової адаптації», «інструктор     з     трудової терапії», «фахівець з фізичної реабілітації», «сестра медична з лікувальної фізкультури», «сестра медична з масажу».

Введені  до  класифікатора нові професії («лікар внутрішньої медицини», «парамедик», «інструктор з надання до госпітальної    допомоги», «екстрений медичний технік», «асистент фізичного реабілітолога», «асистент ерготерапевта») залишаються. Але для запровадження цих нових професій необхідно внести зміни   до   цілого   ряду нормативно-правових актів (а їх 15), які регулюють професійні права та пільги працівників галузі, зокрема права на оплату праці, скорочений   робочий  день, додаткову оплачувану відпустку тощо. Ці зміни повинно   зробити   МОЗ   України за погодженням з Профспілкою.

 

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< вересня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання