Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Семінар-навчання для профактиву та фахівців підприємств галузі

DSCN2200.jpeg

6 грудня п.р. Миколаївська облорганізація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення провела семінар–навчання для профактиву та фахівців підприємств галузі за участю спеціалістів управління Держпраці у Миколаївській області та департаменту праці та соціального захисту Миколаївської облдержадміністрації.

Учасниками семінару стали близько 70 чоловік майже з усіх підприємств житлово-комунального господарства   міста та області, які входять до складу галузевої профспілки.

Перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Я.О. Скуратовська детально висвітлила питання дотримання діючого законодавства в організації оплати праці на підприємствах усіх форм власності та аналізу порушень чинного законодавства  про працю, які були виявлені  після проведення інспекційних  відвідувань. Особлива увага була приділена різним видам відповідальності за порушення норм чинного трудового  законодавства. Головний державний  інспектор В.В. Козленок навела приклади типових порушень за результатами здійснених перевірок та інспекційних відвідувань.

DSCN2203.jpeg

В.М. Безпалько, начальник відділу  моніторингу оплати та нормування праці обласного департаменту соцзахисту, детально  зупинилась на питаннях, які часто виникають на підприємствах галузі: в чому різниця між суміщенням та сумісництвом, як правильно вести підсумований облік робочого часу, все про понаднормові роботи, як здійснюється оплата за роботу у святкові та неробочі дні та інші.

Все про посадові інструкції та про відповідальність за їх відсутність професійно розповіла присутнім начальник відділу управління персоналом, правової роботи, організації контролю питань та господарчого забезпечення департаменту соцзахисту Миколаївської облдержадміністрації Н.В. Калінська.

Всі учасники семінару мали можливість задати свої запитання та отримати на них кваліфіковані відповіді.        

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання