Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Розширена колегія управління Держпраці у Миколаївській області

unnamed_21_06_2017.jpg

20 червня п.р. відбулась розширена колегія управління Держпраці у Миколаївській області з питання додержання законодавства про оплату праці.

На розширеній колегії управління Держпраці у Миколаївській області йшлось про результати проведеної роботи щодо контролю за додержанням законодавства про працю в частині виплати мінімальної заробітної плати, проведений аналіз результатів контролю за додержанням законодавства про оплату праці.

Розпочинаючи роботу колегії, перший заступник начальника  управління Яна Скуратовська ознайомила присутніх з реалізацією Управлінням заходів щодо контролю за додержанням  законодавства про оплату праці. Вона зазначила про необхідність додержанням роботодавцями конституційного права кожного працівника на належні, безпечні, здорові умови праці, на заробітну плату не нижчу від визначеної законом.

Під час роботи Колегії  особлива увага приділялась  дотриманню мінімальних гарантій в оплаті праці. Велика кількість звернень громадян з питань порушення вимог законодавства щодо підвищення мінімальної заробітної плати створює передумови для вжиття Управлінням відповідних заходів контролю.

Звертає на себе увагу той факт, що з початку року до Управління надійшло 511 звернень громадян з різних питань законодавства про працю, у тому числі 100 – з питань дотримання мінімального розміру заробітної плати, 41 – щодо не проведення виплати всіх сум, що належать працівникові, в день звільнення, 37 – з питань заборгованості виплати заробітної плати, 16 – порушення строків виплати заробітної плати. По 47 зверненням громадян вже проведено перевірки, надано роз’яснень щодо вимог чинного законодавства з питань оплати праці за 83 зверненнями громадян.

Загалом, протягом 5 місяців цього року державними інспекторами проведено 85 перевірок додержання суб’єктами господарювання законодавства про оплату праці.

Відносно 38 посадових осіб, винних у порушенні трудового законодавства, складено протоколи за ч. 1 ст. 41 КУпАП, які направлено до суду, на 16 юридичних та фізичних осіб накладено фінансові санкції  відповідно до ст. 265 КЗпП України на суму 1 289 600,0 грн, в тому числі:

за порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі посадовими особами управління накладено фінансові санкції на суму 73 600 грн. по 7 суб’єктам;

за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці – на суму 1 120 000 грн. по 9 суб’єктам;

порушення інших вимог трудового законодавства (наприклад, порушення строків виплати заробітної плати, несвоєчасний розрахунок при звільненні з працівником) – 96 000 грн. по 30 суб’єктам.

В роботі колегії взяла участь та виступила з питань порядку денного заступник голови облпрофради Любов Онищенко.

Участь у розширеному засіданні колегії управління Держпраці у Миколаївській області, окрім членів колегії, взяли заступник директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС у Миколаївській області, заступник директора департаменту – начальник управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, заступник голови Вітовської райдержадміністрації, фахівець регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області, директор товариства з обмеженою відповідальністю «Лакомка».

unnamed_1_21_06_2017.jpg

За матеріалами сайту управління

Держпраці в Миколаївській області

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання