Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Звернення Президії Федерації профспілок України до членів профспілок з нагоди Дня міжнародної солідарності трудящих - 1 Травня

Картинки по запросу флаг фпу

Шановні спілчани!

День міжнародної солідарності трудящих - 1 Травня традиційно є днем єднання трудівників у відстоюванні своїх соціально-економічних прав та інтересів, передусім на працю та гідну заробітну плату.

Федерація профспілок України, членські організації залишаються вірними захисниками людини праці. Сьогодні позиція профспілок щодо посилення державного контролю за цінами і тарифами на соціально важливі товари та послуги є незмінною, принциповою та прозорою. Завдяки нашим спільним зусиллям в розвитку соціального діалогу збільшено вдвічі розмір мінімальної заробітної плати. І це тільки перший крок на шляху реформування оплати праці. Профспілки наголошують, що реформа має відбуватися на засадах справедливого розподілу результатів та підвищення рівня оплати праці до стандартів ЄС з метою зростання престижності праці українців. Федерація профспілок жорстко стоїть на позиції необхідності подальшого реформування системи оплати праці в країні на засадах гідної праці, наближення до європейських стандартів.

В результаті послідовних дій профспілок, процес регулювання ринку праці став прозорим та відкритим, а реформування політики зайнятості відбуватиметься шляхом взаємодії Уряду, профспілок та роботодавців. ФПУ вважає одним з головних пріоритетів своєї діяльності - створення умов для забезпечення повної та продуктивної зайнятості, та керуватиметься цим принципом під час участі у формуванні нової політики зайнятості.

Переконані, що тільки спільними зусиллями ми зможемо забезпечити дотримання конституційних прав громадян України.

Запрошуємо вас, дорогі спілчани, взяти учать у заходах, присвячених Дню міжнародної солідарності трудящих, під гаслом: «Профспілки - за гідну працю і справедливу зарплату», на яких обговорити актуальні соціально- економічні питання.

Тільки згуртувавшись, об'єднавши спільні зусилля, трудящі України зможуть реально захистити свої права.

1 Травня ми закликаємо підтримати соціальні цінності і досягнення профспілок, боротьбу за соціальний захист, безпечні та стабільні робочі місця, а також за гідну оплату праці.

Вітаючи всіх з Першотравнем, бажаємо здоров'я, щастя, сил, принциповості у відстоюванні соціально-економічних прав та процвітання нашої незалежної суверенної держави.

Президія Федерації профспілок висловлює впевненість, що Першотравневі заходи відбудуться організовано, сприятимуть вирішенню нагальних соціальних проблем, послужать зміцненню авторитету профспілкового руху в Україні.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання