Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Стажування і практика: основні відмінності

В українському законодавстві поняття “виробнича практика” і  “стажування” не є тотожними, хоча й мають багато спільного. Стажування є формою підвищення професійного рівня, тобто дозволяє студентам отримати практичний досвід і, водночас, адаптуватися до реалій професійного середовища.

Право на стажування виникає у студентів вищих й учнів професійно-технічних навчальних закладів, які отримали професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст» і продовжують навчання на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні. Усі умови визначаються в договорі про стажування, який повинен укладатися між студентом та керівником підприємства (установи, організації), де проходитиме стажування. Процес стажування обов’язково відбувається лише у вільний від навчання час. Строк стажування за договором не може перевищувати шести місяців. А тривалість роботи під час стажування не повинна перевищувати тривалості робочого часу, встановленого законодавством для відповідної категорії працівників.

Пунктом 3 ст. 29 Закону України «Про зайнятість населення» передбачено, що у разі якщо в період стажування студенти або учні виконують професійні роботи, підприємство за всі роботи , виконані відповідно з наданими завданнями, здійснює виплату їм заробітної плати згідно з установленими системами оплати праці за нормами, розцінками, ставками (окладами) з урахуванням коефіцієнтів, доплат та надбавок. Така заробітна плата є об’єктом для нарахування ЄСВ, ПДФО і військового збору.

Згідно з п.2.17 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників № 58 запис у трудову книжку про стажування студентів та учнів вноситься підприємством, де вони проходили стажування, із зазначенням посади, періоду та місця проходження (структурного підрозділу) стажування, спеціальності або професії стажиста. Підставою для таких записів є наказ про проходження стажування. Якщо стажист не має трудової книжки, то підприємство повинно оформити її не пізніше п’яти днів після початку проходження практики, що передбачено ст.48 КЗпП.

На відміну від стажування, практика є обов’язковим елементом навчального процесу. Її проходження повинні забезпечувати навчальні заклади. Вищі навчальні заклади також перераховують підприємствам усі витрати на проходження практики (наприклад, витрати на матеріальне забезпечення практики).  Варто зауважити, що відшкодовувати витрат підприємству на організацію та проведення практики учнів ПТНЗ законодавством не передбачене. Таким чином, місця для проходження практики учням ПТНЗ підприємства повинні надавати безкоштовно.

За наявності вакантних місць студенти можуть бути зараховані на штатні посади, якщо робота на них відповідає вимогам програми практики (п.3.7 Положення № 93). У цьому випадку зі студентом повинні укласти строковий трудовий договір, згідно з яким йому нараховуватиметься заробітна плата. Тільки за умов укладання строкового трудового договору, робиться відповідний запис у трудовій книжці.

Отже, запис про стажування обов’язково повинен бути внесений до трудової книжки особи, в той час як для практики (яка є елементом навчання) такої вимоги законодавством не передбачено.

Якщо стажування є оплатним, усі податки і збори вираховуються із заробітної плати в загальному порядку. Практика ж, як правило, не оплачується.

(за матеріалами журналу «Вісник»

№31, серпень 2016 року)

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання