Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Соціальний діалог відновлюється

img1

Результатом робочої зустрічі делегації представників профспілок з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, що відбулась відразу по завершенні Всеукраїнського маршу протесту профспілок проти підвищення цін 6 липня ц.р., стала поява низки доручень глави Уряду щодо вирішення порушених профспілками питань.

Про це повідомив Голова ФПУ Григорій Осовий:

- Ми бачимо, що Уряд, який очолив Володимир Гройсман, відновлює активні контакти з профспілками, - сказав він, - Урядом підтримана наша позиція, що економічно обґрунтованим цінам на газ мають відповідати економічно обґрунтовані зарплати і прожитковий мінімум. Уряд також погоджується з нами, що необхідно провести в Україні реформу оплати праці. Такий законопроект має бути розроблений і переданий до парламенту вже до 1 вересня поточного року.

Більш того, Уряд почув профспілкову пропозицію щодо необхідности зберегти права за працівниками, які працюють за важких і шкідливих умовах праці, тобто потрібно актуалізувати список виробництв, професій і робіт, за які працівники матимуть право на достроковий вихід на пенсію за віком. Вже дано доручення Мінсоцполітики – проводити цю роботу та долучати до цього фахівців ФПУ.

Прем’єр окремо наголосив, що в рамках соціальної діалогу усі соціальні рішення, що приймає Уряд, мають попередньо бути обговорені з профспілками.

Є доручення Прем’єр-міністра відповідним міністерствам спільно з НКРЕ, Нафтогазом і ФПУ утворити робочу групу для опрацювання пропозицій щодо перегляду ціни на природний газ. До цієї групи також можуть увійти представники депутатського корпусу.

За матеріалами прес-служби ФПУ

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання