Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Миколаївський міський координаційний комітет сприяння зайнятості населення провів чергове засідання

DSCN1124_20_05_2016_1.jpg

19 травня п.р. відбулося чергове засідання Миколаївського міського координаційного комітету сприяння зайнятості населення (далі - комітет). До участі у засіданні комітету, яке пройшло під головуванням голови Миколаївської облпрофради Юрія Толмачова, були запрошені члени комітету – представники профспілок, роботодавців та органів влади.

У рамках порядку денного членами комітету було розглянуто та обговорено ряд питань, а саме: "Про стан надання соціальних послуг демобілізованим учасникам АТО протягом 2016 року, в т.ч. і сприяння в працевлаштуванні”. Доповідаючи з цього питання, директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради — Сергій Бондаренко та в.о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько навели досягнуті у 2016 році показники створених єдиних центрів надання соціальних послуг демобілізованим учасникам АТО та перелік послуг, які включають також надання психологічної та реабілітаційної допомоги, а також повідомили про проведену роботу з професійної перепідготовки і працевлаштування. Прокоментували підняту тему та пов’язані з нею проблеми голова облпрофради Юрій Толмачов та генеральний директор обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» Олександр Шпиль.

По другому питанню “Про стан надання соціальних послуг соціально-незахищеним верствам населення службою зайнятості та забезпечення молоді, як однієї з категорій соціально-незахищених верств населення, в т.ч. на перше робоче місце протягом 2016 року” та по третьому - “Про профорієнтаційну роботу з молоддю та стан вирішення питань працевлаштування випускників навчальних закладів міста всіх рівнів акредитації (ПТНЗ, технікумів), як однієї з категорій соціально-незахищених верств населення, що не здатні на рівних конкурувати на ринку праці” доповідав в.о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

Заслухавши вищезазначені доповіді сторони соціального діалогу вирішили взяти до відома дану інформацію та продовжувати активну інформаційно-роз`яснювальну роботу в цій сфері, адже питання працевлаштування молоді завжди було та залишається актуальним.

DSCN1136_20_05_2016_1.jpg

Наприкінці засідання заступник директора — начальник управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради — Олена Ніколаєва доповіла про виконання в повному обсязі протокольних доручень, наданих на засіданні комітету від 05.02.2016.

За підсумком обговорення питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання