Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Щодо повідомлення про прийняття на роботу

Відповідно до частини третьої ст. 24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

З урахуванням положень цієї статті було схвалено постанову Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу».

Слід звернути увагу на те, що такі норми поширюються виключно на трудові відносини, тобто коли з працівником укладається трудовий договір (у тому числі і на сумісників). На цивільно-правові договори дія цих норм не поширюється.

 Деякі питання, що виникають щодо повідомлення про прийняття на роботу:

Чи потрібно подавати повідомлення у фіскальну службу при оформленні співробітника на роботу за внутрішнім сумісництвом?

Чинність ст.. 24 КЗпП поширюється на трудові відносини в тому числі і на сумісників. Відповідно до п. 1 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженого наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 28.06.1993 № 43, сумісництво – це виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом. Таким чином, при прийнятті працівника на роботу на умовах сумісництва (внутрішнього або зовнішнього) обов’язковим є укладання трудового договору, який оформлюється шляхом видання наказу чи розпорядження власника або уповноваженого ним органу. Про це необхідно повідомити територіальні органи Державної фіскальної служби за місцем обліку їх, як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у порядку встановленому Кабінетом Міністрів України.

Працівника поновили на роботі за рішенням суду: чи потрібно подавати повідомлення?

У разі поновлення на роботі працівника за рішенням суду подавати повідомлення про прийняття на роботу (додаток до постанови №413) не потрібно. З працівником трудовий договір не укладається, а тільки скасовується факт незаконного звільнення. Тобто в цьому випадку не задіяна стаття 24 КЗпП, яка і вимагає від роботодавця подавати до органів ДФСУ повідомлення при укладанні трудового договору.

Чи потрібно подавати повідомлення про прийняття на роботу працівника, який працевлаштувався за переведенням?

Що стосується працівників, яких приймають на нове місце роботи за переведенням, то норма щодо повідомлення про їхнє зарахування на нове місце роботи на таких працівників також поширюється.

Чи потрібно підприємству повідомляти органи ДФС про прийняття учнів на виробничу практику, якщо між підприємством і навчальним закладом укладено угоду, за якою оплачують працю учнів наступним чином: 50% - виплачується учням, 50% - перераховується навчальному закладу?

Трудовий договір не укладається з учнями, які проходять виробничу практику, тому на них не поширюються норми ст. 24 КЗпП і постанови № 413, і повідомлення до територіальних органів фіскальної служби на таких учнів не подається.  

Слід знати!

Власник підприємства (установи, організації) або вповноважений ним орган (особа) чи фізична особа подає повідомлення про прийняття працівників на роботу на паперових носіях за умови, якщо на дату формування такого повідомлення в страхувальника трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма найманими працівниками. Тобто в повідомленні заповнюються рядки не більш ніж на 5 прийнятих осіб, незалежно від кількості вже працюючих на підприємстві найманих працівників.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання