Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Про розрахунок норми тривалості робочого часу на 2016 рік

    Міністерство соціальної політики України лис­том від 20 липня 2015 р. № 10846/0/14-15/13 повідомляє, що під час розрахунку норми тривало­сті робочого часу безпосередньо на підприємстві слід керуватися зазначеним нижче.

   Як передбачено ч. 1 ст. 50 КЗпП, нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 год на тиждень.

Підприємства й організації під час укладення колективно­го договору можуть установлювати меншу норму тривало­сті робочого часу, ніж передбачено ч. 1 цієї статті. У разі встановлення меншої норми тривалості робочого часу слід мати на увазі, що оплата праці в цьому випадку має прова­дитися за повною тарифною ставкою, повним окладом.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 КЗпП скорочена тривалість ро­бочого часу встановлюється:

-для працівників віком від 16 до 18 років — 36 год на тиждень, для осіб віком від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють у період канікул) — 24 год на тиждень. Тривалість робочого часу учнів, які працюють протягом навчального року у вільний від навчання час, не може перевищувати половини максимальної тривалості робочого часу, передбаченої в абзаці першому цього пункту для осіб відповідного віку;

-для працівників, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці, — не більш як 36 год на тиждень.

Перелік виробництв, цехів, професій і посад зі шкідли­вими умовами праці, робота в яких дає право на скороче­ну тривалість робочого тижня, затверджений постано­вою Кабінету Міністрів України від 21.02.2001 р. № 163.

Крім того, законодавством установлюється скорочена тривалість робочого часу для окремих категорій праців­ників (учителів, лікарів та ін.).

Скорочена тривалість робочого часу може встановлю­ватися за рахунок власних коштів на підприємствах і в ор­ганізаціях для жінок, які мають дітей віком до 14 років або дитину-інваліда.

Згідно зі ст. 69 Господарського кодексу України підпри­ємство самостійно встановлює для своїх працівників ско­рочений робочий день та інші пільги.

Під час розрахунку балансу робочого часу слід мати на увазі, що згідно зі ст. 53 КЗпП напередодні святкових і не­робочих днів (ст. 73 КЗпП) тривалість роботи працівників, крім працівників, зазначених ст. 51 КЗпП, скорочується на одну годину як за п'ятиденного, так і за шестиденного робочого тижня, а напередодні вихідних днів тривалість роботи за шестиденного робочого тижня не може пере­вищувати 5 год.

Відповідно до ст. 73 КЗпП у 2016 р. на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться в такі святкові і неробочі дні:

  1 січня — Новий рік;

  7 січня — Різдво Христове;

  8 березня — Міжнародний жіночий день;

  1 травня — Пасха (Великдень);

  1 і 2 травня—День міжнародної солідарності трудящих;

  9 травня — День Перемоги;

  19 червня — Трійця;

  28 червня — День Конституції України;

  24 серпня — День незалежності України;

  14 жовтня — День захисника України.

Згідно з ч. З ст. 67 КЗпП, якщо святковий або неробо­чий день (ст. 73) збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тому за графіком п'ятиденного робочого тижня з вихідними днями в суботу та неділю у 2016 р. ви­хідний день у неділю 1 травня має бути перенесений на вівторок 3 травня, вихідний день у неділю 19 червня має бути перенесений на понеділок 20 червня.

Слід наголосити, що у 2016 р. на 1 травня (неділю) при­падає два свята — День міжнародної солідарності трудя­щих та Пасха (Великдень). При цьому, незважаючи на те, що з вихідним днем збігається два святкових дні, перене­сенню підлягає лише один день — неділя (1 травня) на вівторок (3 травня).

Як правило, з метою створення сприятливих умов для святкування, а також раціонального використання робо­чого часу розпорядженнями Кабінету Міністрів України рекомендується переносити робочі дні для працівників, яким установлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю.

У зв'язку з тим, що зазначене розпорядження має ре­комендаційний характер, рішення про перенесення ро­бочих днів ухвалюється роботодавцем самостійно через видавання наказу чи іншого розпорядчого документа.

Ухвалене роботодавцем рішення про перенесення ро­бочих днів змінює графік роботи підприємства, установи, організації та норму тривалості робочого часу в місяцях, у яких запроваджено перенесення робочих днів. Тому всі дії щодо надання відпусток, виходу на роботу мають здій­снюватися за зміненим у зв'язку з перенесенням робо­чих днів графіком роботи підприємства.

При цьому слід мати на увазі, що в разі перенесення робочого дня, який передує святковому чи неробочому дню, на інший вихідний день для збереження балансу ро­бочого часу за рік тривалість роботи в цей перенесений робочий день має відповідати тривалості передсвятково­го робочого дня, як це передбачено ст. 53 КЗпП.

Законодавством не встановлено єдиної норми трива­лості робочого часу на рік. Ця норма може бути різною залежно від того, який робочий тиждень установлений на підприємстві (п'ятиденний чи шестиденний), яка трива­лість щоденної роботи, коли встановлено вихідні дні, а

тому на підприємствах, в установах й організаціях норма тривалості робочого часу на рік визначається самостійно з дотриманням вимог ст. 50—53, 67 і 73 КЗпП.

Наводимо приклад розрахунку норми тривалості робочо­го часу на 2016 р. (додається), розрахованої за календарем п'ятиденного робочого тижня з двома вихідними днями в суботу та неділю за однакової тривалості часу роботи за день упродовж робочого тижня та відповідним зменшенням тривалості роботи напередодні святкових і неробочих днів.

За зазначених умов, залежно від тривалості робочого тижня, норма робочого часу на 2016 р. становитиме:

при 40-годинному робочому тижні — 2003,0 год;

при 39-годинному робочому тижні — 1957,8 год; при 38,5-годинному робочому тижні — 1932,7 год; при 36-годинному робочому тижні — 1807,2 год; при 33-годинному робочому тижні — 1656,6 год; при 30-годинному робочому тижні — 1506,0 год; при 25-годинному робочому тижні — 1255,0 год; при 24-годинному робочому тижні — 1204,8 год; при 20-годинному робочому тижні — 1004,0 год; при 18-годинному робочому тижні — 903,6 год.

Заступник міністра — керівник апарату

В. ІВАНКЕВИЧ 

 

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання