Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Обласна профспілкова організація Миколаївської філії ВАТ "Укртелеком"

Профспілкова організація Миколаївської філії ВАТ «Укртелеком» зареєстрована в органах Державної реєстрації 22.03.2000р., свідоцтво №- 590747; є організаційною ланкою у складі Об’єднаної профспілкової організації публічного акціонерного товариства «Укртелеком», яка входить до складу Всеукраїнської галузевої профспілки працівників зв’язку України.

Кількість членів профспілки становить 353 особи, кількість первинних профспілкових організацій - 1.

Професійна спілка працівників зв’язку України була утворена в 1968 році шляхом роз'єднання профспілки працівників автомобільного транспорту, шляхового господарства та зв’язку.

Рішення про створення Профспілки працівників зв’язку та обрання Українського республіканського комітету профспілки працівників зв’язку було прийнято Всесоюзною Центральною Радою професійних спілок (ВЦРПС).

Головою Українського республіканського комітету профспілки працівників зв’язку було обрано Павлюченка Данила Григоровича,який на цій посаді працював до 1981 року. Першим головою Миколаївського обласного комітету профспілки працівників зв’язку було обрано Якименка Савву Єрофейовича, який на цій посаді працював до 1981 року. За період з 1981 року по 1995 рік Миколаївську обласну організацію профспілки працівників зв’язку очолювали Третьяк Валерій Олексійович, Коробань Леонід Микитович.

18 вересня 1990 року відбувся 1 з’їзд профспілки працівників зв’язку України, на якому було прийнято Статут галузевої профспілки, Український республіканський комітет профспілки було перейменовано у Центральний комітет профспілки працівників зв’язку України.

З 2000 року, після легалізації, галузева профспілка була зареєстрована Міністерством юстиції України за статусом Всеукраїнської з назвою: «Профспілка працівників зв’язку України».

Професійна спілка працівників зв’язку України є членською організацією Федерації профспілок України, підтримує її Програму та Статут. Разом з тим, Профспілка входить у Міжнародну організацію профспілок зв’язку (країн СНД м. Москва).

Починаючи з 1998 року проведена реструктуризація галузі, яка вплинула на структуру профспілки. Профспілка створена за галузево-виробничим принципом. Постановою конференції Миколаївської обласної організації профспілки працівників зв’язку від 27.07.1999 року було прийнято рішення про розподіл профспілкової організації за галузево-виробничим принципом і створення обласної організації профспілки працівників зв’язку Миколаївської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» та обласної профспілкової організації працівників зв’язку Миколаївської дирекції Українського державного підприємства електрозв’язку «Укртелеком». Кожна із створених обласних профорганізацій підприємств «Укрпошта» та «Укртелеком» проводять свою діяльність у кожному адміністративному районі Миколаївської області, маючи там первинні профспілкові організації вузлів поштового зв’язку та центрів електрозв’язку. У 2002 році обласна профспілкова організація працівників зв’язку Миколаївської дирекції УДПЕЗ «Укртелеком» була перейменована в Профспілкову організацію Миколаївської дирекції ВАТ «Укртелеком». В липні 2004 року Профспілкову організацію Миколаївської дирекції ВАТ «Укртелеком» перейменовано в Профспілкову організацію Миколаївської філії ВАТ «Укртелеком».

Своєю діяльністю профспілка захищає соціально-економічні права спілчан, трудові інтереси членів профспілки у відносинах з роботодавцем. Форма і система оплати праці, норми праці, розцінки, тарифна сітка, доплати, премії, додаткові соціально-побутові пільги встановлюються власником за погодженням з профспілковою організацією. Належна увага надається своєчасній виплаті заробітної плати працівникам. Затримки виплати заробітної плати в товаристві немає.

Пріоритетним напрямом діяльності профспілкової організації є питання проведення оздоровлення працівників та членів їх сімей в відомчих закладах соціально побутового призначення товариства та за путівками фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

За спільною участю профспілкової організації та керівництва філії в трудових колективах структурних підрозділів регулярно проводяться культурно-масові та спортивно-оздоровчі заходи. Зобов’язаннями колективного договору товариства приділяється належна увага ветеранам галузі, непрацюючим пенсіонерам. За їх заявами надається посильна матеріальна та грошова допомога.

Голова обласної профспілкової організації Миколаївської філії ВАТ "Укртелеком" - Стрєлка Ольга Іванівна.

Адреса: 54001, м. Миколаїв, вул. Адміральська, 27, Будинок зв"язку

тел.37-35-40, 37-30-79

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< червня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання