Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Миколаївська обласна організація профспілки працівників зв'язку дирекції ПАТ "Укрпошта"


В 1923 році на першому з’їзді працівники пошти і телеграфу Миколаївської губернії прийняли рішення про створення професійної спілки працівників зв’язку.

Миколаївська обласна організація профспілки працівників зв’язку дирекції ПАТ «Укрпошта» створена 30 червня 1999 року після реорганізації Миколаївського обласного підприємства зв’язку в окремі регіональні структури ПАТ «Укрпошта» та ВАТ «Укртелеком», які є організаційними ланками ЦК профспілки працівників зв’язку України.

До складу обласної організації входить 5 первинних профспілкових організацій загальною чисельність 1590 членів профспілки.

Голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників зв’язку дирекції ПАТ «Укрпошта» - Потьомкін Олександр Вікторович.

Основний вид діяльності – надання універсальних послуг поштового зв’язку, як то: пересилання поштової кореспонденції та посилок, розповсюдження періодичних видань, фінансові, рекламні послуги, пенсійне обслуговування та великий перелік послуг нетрадиційної для пошти діяльності.

Послуги поштового зв’язку – продукт (результат) діяльності оператора поштового зв’язку з приймання, обробки, перевезення та доставки (вручення) поштових відправлень, виконання доручень користувачів щодо поштових переказів, банківських операцій, спрямований на задоволення потреб користувачів.

Ми надаємо можливість найбільш ефективно просувати послуги та товари, охопивши цільову аудиторію різних вікових категорій та соціальних груп на всій території України.

Миколаївська обласна організація профспілки працівників зв’язку дирекції ПАТ «Укрпошта» спрямовує свою діяльність на реалізацію організаційно-статутних та програмних завдань та здійснює такі функції: представницьку; захисну; соціально-економічну; культурно – масову, оздоровчу, фізкультурно - спортивну, контрольну та благодійну тощо.

Робота обласної організації профспілки проводиться згідно Планам роботи, які затверджується на засіданні Комітету в січні місяці поточного року, також на цьому засіданні затверджується кошторис витрат на рік.

Головним документом, згідно якого створюються відносини між роботодавцем, профспілкою та трудовим колективом є – єдиний у підприємстві ПАТ «Укрпошта» Колективний договір, підсумки виконання якого підводяться 1 раз в півріччя на Конференції трудового колективу. Виконання розділів Колективного договору знаходиться на контролі у профспілок.

Пріоритетними напрямками діяльності профспілкової організації за п'ятирічний період були: реалізація заходів щодо збереження кадрового потенціалу й профспілкового членства в організації; контроль над своєчасністю й правильністю оплати праці, підвищенням її рівня; контроль над створенням безпечних умов праці; підвищенням рівня підготовки керівників, фахівців і профспілкового активу з питань соціально-економічного й правового захисту працівників галузі. В умовах кризи одним з першочергових завдань соціального діалогу будь-якого рівня є забезпечення й збереження діючих гарантій для всіх категорій працюючих. Саме тому особлива увага в діяльності профспілкової організації приділяється контролю над виконанням умов Колективного договору.

alt

alt Миколаївська дирекція Українського Державного Підприємства Поштового Зв’язку “Укрпошта” – це важливий господарський механізм країни, діяльність якого забезпечують понад 2 тисячі 681 працівника (з них 1109 – листоноші). Діюча мережа об’єктів поштового зв’язку Миколаївської дирекції складається з 7 центрів поштового зв’язку, до складу яких входить 14 цехів обслуговування споживачів, 451 об’єкт поштового зв’язку, в тому числі: 81 міських, 363 сільських, 3 сезонних, 4 пересувні відділення поштового зв’язку, а також Цех перевезення пошти, Регіональний навчально-оздоровчий комплекс “Поштовик”. Безпосередня доставка пошти здійснюється до 336 тис. абонентських поштових скриньок та в кожну домівку в сільській місцевості. Одним об’єктом поштового зв’язку в середньому обслуговується територія, розміром 38 кв. км, зокрема: у містах – 3 кв. км; у селах – 51 кв. км. Одне поштове відділення надає послуги майже 3 тисячам осіб, з них у містах – понад 8 тисячам людей, у селах – понад 1 тисячі. Доставка поштових відправлень в Україні забезпечується власним автомобільним транспортом. Для перевезення пошти та друкованих видань діють 81 автомобільний маршрут. Парк транспортних засобів, задіяних у перевезенні, становить складає 67 автомобілів, їхній річний пробіг становить близько 3 млн. км. Миколаївська дирекція «Укрпошти» надає більше 50 видів послуг та забезпечує розвиток державного інформаційного простору у 922 населених пунктах Миколаївської області.

Хроніки подій Миколаївської пошти

alt На початку ХІХ сторіччя Миколаїв став центром Миколаївської губернії. Тут розмістився штаб Чорноморського флоту. Пізніше Миколаїв став центром суднобудування, великим портом, з якого Росія відправляла на експорт значну частину вирощеного в південних степах хліба. Так визначилася спеціалізація краю, яка є актуальною і понині.

З 1879 року у Миколаєві почала працювати так звана “міська пошта”. В хроніці новин того року записано: “11 січня у Миколаєві заснована міська пошта, яка знаходить в будинку 7/2 на розі Фалеївської і Католицької (нині вулиця Адмірала Макарова) вулиць”. Приміщення збереглося до наших днів, нині це житловий будинок №17.

На початку 80-х років відкрились нові казенні поштові відділення в Новому Бузі, Баштанці, Калинівці.

В 1899 році в Миколаєві відкрилось поштове відділення на Військовому ринку на вулиці 5-а Слобідська, 6. На початку ХХ-го століття миколаївська поштово-телеграфна контора розташувалась на розі вулиць Спаська і Наваринська, крім відділення на Військовому ринку, існувало також поштово-телеграфне відділення при Біржевому комітеті по вулиці Велика Морська,22. До початку ХХ-го століття в Херсонському повіті нараховувалось 20 поштових і телеграфних відділень, 19 поштових станцій і 36 поштових пунктів. Більш пізніший розвиток поштової галузі тісно зв’язано з революційними подіями 1917 року і наступними п’ятирічними планами народного господарства колишнього СРСР. Праця поштовика завжди була нелегкою.

Скажімо, в роки Великої Вітчизняної війни вдень і вночі, під пекучим сонцем і люту непогоду листоноші несли вісточки від чоловіків, синів, дочок, просто знайомих. Їх чекали в кожному домі із страхом в очах і надією в серці, разом з ним плакали, разом раділи. Розвиток поштового зв’язку, як свідчать документи належать до видатних подій духовної і матеріальної культури Північного Причорномор’я ХVІІІ – початку ХІХ століття. В ході російсько-турецьких війн на землях запорізьких козаків були засновані поштові станції. Потреба російських гарнізонів, які дислокувались у відібраних у Турції фортецях, у сполученні з Україною, а через нею – з Росією примусили запорожців обладнати ще чотири поштові гони. Після ліквідації Коша Запорізького в 1775році поштові гони перейшли до відомства Російської держави. В кінці ХVII століття в підпорядкування Головного правління поштових справ Росії знаходилось 4 поштамта – Петербурзький, Московський, Малоросійський і Прикордонний.На карті Катеринославського намісництва в 1784 році поштові станції показані біля сіл Піщаний Брід, Лиса Гора, міста Ольвіопілля, на річці Корабельній, Костянтинівни, Олександрівни, Соколів, Скаржники, Троїцького, Севиного, Матвіївни, Віточки, Спаського, Станіслава та інших.

В 1790 році купець Кузьма Щербаков побудував у Миколаєві на розі нинішніх вулиць Шевченко і Радянської поштовий будинок. На початку ХІХ століття існували тракти з Миколаєва в Єлизаветград з проміжними станціями, з Миколаєва в Херсон – із станціями в Білозірці і Копанях. На шляху з Миколаєва в Одесу, відстань між якими вимірювалася в 126 верстів було 7 поштових станцій. На кожній з 2-ох проміжних станціях на тракті Очаків-Миколаїв утримувалось від трьох до шістнадцяти трійок коней. Крім того, через територію сучасної Миколаївської області в середині ХІХ століття проходили поштові тракти з Петербурга в Сімферополь, із Москви в Одесу.

На той час поштова станція в Миколаєві знаходилась на Німецькій (Фалеївській) вулиці і належала спочатку купцю А. Самошкіну, а 1857 році була передана казенному управлінню. Поштова контора розташовувалась на розі вулиць Декабристів і Адміральської.

Селянська реформа 1861 року і організація земельного управління порушили питання про створення земельної пошти. Приймання і видача кореспонденції проводилась в 19 волосних правліннях, у Миколаєві - на вулиці Тавричка, 42 (вулиця Шевченка). У Миколаєві перебувала і земська поштова станція, яка знаходилась на вулиці Рибній, 19 ( ріг вулиці Фалеївська і Чкалова).

На початку ХІХ століття існували тракти з Миколаєва в Єлизаветград з проміжними станціями, з Миколаєва в Херсон – із станціями в Білозірці і Копанях. На шляху з Миколаєва в Одесу, відстань між якими вимірювалася в 126 верстів було 7 поштових станцій. На кожній з 2-ох проміжних станціях на тракті Очаків-Миколаїв утримувалось від трьох до шістнадцяти трійок коней. Крім того, через територію сучасної Миколаївської області в середині ХІХ століття проходили поштові тракти з Петербурга в Сімферополь, із Москви в Одесу.

На той час поштова станція в Миколаєві знаходилась на Німецькій (Фалеївській) вулиці і належала спочатку купцю А. Самошкіну, а 1857 році була передана казенному управлінню. Поштова контора розташовувалась на розі вулиць Декабристів і Адміральської.

Селянська реформа 1861 року і організація земельного управління порушили питання про створення земельної пошти. Приймання і видача кореспонденції проводилась в 19 волосних правліннях, у Миколаєві - на вулиці Таври чеської (нині вулиця Шевченка), 42 (нині вулиця Шевченка). У Миколаєві перебувала і земська поштова станція, яка знаходилась на вулиці Рибній (нині вулиця Чкалова), 19 ( ріг вулиці Фалеївська і Чкалова).

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< травня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання