Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Миколаївська обласна організація Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг

Як структурна одиниця, обласна профспілка торгівлі належить до складу Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг, яка веде свою історію з 1905 року зі створення в м. Києві профспілок офіціантів і службовців торгово-промислових підприємств.

Діяльність профспілки працівників торгівлі та громадського харчування в м.Миколаєві була розпочата у 1934 році. В той час профспілка будувалася за виробничим принципом, об’єднуючи працівників однієї професії та одного напряму діяльності.

За 80 років існування, в наслідок реформування та розвитку торговельної галузі, неодноразово змінювалась назва і структура обласної профспілкової організації, але незмінною залишалася мета профспілки – захист професійних прав, трудових, соціально-економічних інтересів працівників торгівлі та громадського харчування, а її діяльність побудована на принципах солідарності, демократії, гласності та рівноправності членів профспілки.

Сьогодні обласна організація профспілки торгівлі об’єднує працівників і підприємців торгівлі, ресторанного господарства, послуг та інших суміжних сфер діяльності малого та середнього бізнесу, фізичних осіб – підприємців, учнів та студентів галузевих учбових закладів.

Основними документами, якими керується у своїй діяльності Миколаївська обласна організація профспілки торгівлі є Статут Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг, Конституція України, Закон України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”.

Легалізація Всеукраїнської профспілки працівників торгівлі здійснена Міністерством юстиції України 23 лютого 2000 року, свідоцтво № 1337. Репрезентативність Миколаївської обласної організації Всеукраїнської профспілки торгівлі була підтверджена відділенням Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області 4 липня 2013 року № 002-13-14-Т.

Пріоритетними завданнями профспілки працівників є:

  • - представництво та захист трудових, соціально-економічних прав і інтересів членів профспілки перед державою і роботодавцями;
  • - взаємодія з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, роботодавцями та їх об’єднаннями з питань трудового, соціально-економічного захисту членів профспілки;
  • - формування на всіх рівнях (обласному, міському, підприємствах) ефективної системи соціального партнерства;
  • - зміцнення та вдосконалення правової бази торгового підприємництва, підвищення іміджу торгової професії;
  • - надання безоплатної юридичної допомоги членам профспілки;
  • - зміцнення профспілкової солідарності, збереження структури профспілки, підвищення рівня роботи з мотивації профспілкового членства;
  • - участь в організації відпочинку, культурного і спортивного дозвілля, оздоровлення працівників галузі та членів їхніх сімей.

Головним напрямком роботи обласної профспілкової організації є допомога у забезпеченні стабільної та ефективної роботи підприємств торгівлі, ресторанного господарства; безпосередня участь в обговоренні законодавчих актів, які регулюють підприємницьку діяльність в торгівлі, сприяють розвитку малого і середнього бізнесу та створенню здорової конкуренції між усіма учасниками торговельного процесу; підготовка і внесення до відповідних органів пропозицій про відміну або зміну законів та інших нормативних документів, які обмежують соціальні права і інтереси працівників галузі.

Сьогодні обласна профспілкова організація представляє інтереси членів профспілки на галузевому рівні і об’єднує 14 первинних профспілкових організацій із загальною чисельністю членів – 1428.

Членські організації охоплюють майже 96% від числа працюючих на підприємствах і організаціях, які входять до складу профспілки.

З лютого 2010 року Миколаївську обласну організацію Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг очолює Полеха Валентина Степанівна.

Адреса: 54030, м. Миколаїв, вул. Адмірала Макарова, 7

тел./факс: +380(512) 47-30-00

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання