Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Миколаївська обласна організація профспілки працівників соціальної сфери

Миколаївська обласна профспілка працівників соціальної сфери була створена у червні 2004 року, об’єднавши 30 установ та організацій соціальної сфери області. На протязі 8 років профспілка зміцнювалась, зростала.

До складу Миколаївської обласної профспілки входить 45 первинних профорганізацій чисельністю 2018 членів профспілки, в тому числі – 21 райміськуправління праці та соціального захисту населення, 10 будинків – інтернатів, 16 районних центрів зайнятості, 12 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), 6 обласних установ соціальної сфери, державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство.

Своїми пріоритетними завданнями профспілка вважає створення умов для продуктивної зайнятості працівників, підвищення реального рівня доходів, створення ефективних стимулів до праці, надання допомоги у вирішенні соціально-економічних проблем трудових колективів. Саме тому обласна рада активно співпрацює з органами виконавчої влади, члени ради регулярно приймають участь у зустрічах з керівниками різних рівнів, використовують різноманітні форми співпраці, які спрямовані на попередження порушень відносно прав працюючих в соціальній сфері.

Значна увага обласної організації профспілки приділяється колективно-договірному процесу, як запоруки досягнення соціальної злагоди в установах. Колективні договори діють в усіх без винятку організаціях, що знаходяться на профобслуговуванні в обласній організації профспілки. Завдяки щорічному проведенню для профспілкового активу тематичних семінарів та інших видів навчання положення колективних договорів формулюються у формі зобов’язань, узятих кожною стороною, з визначенням посадових осіб, відповідальних за їх реалізацію та термінами виконання, при можливості установлюються додаткові соціальні пільги.

Під особливим контролем президії обласної ради знаходяться питання охорони праці та техніки безпеки в первинних організаціях. Із 2009 року діє комісія обласної ради по охороні праці. В апараті обласної профспілки введена посада технічного інспектора праці – завідуючого з організаційних та колдоговірних питань, яку обіймає Пшеничний Микола Іванович. Його основне завдання – надання методичної та практичної допомоги первинним профспілковим організаціям, керівникам та відповідальним особам установ соціальної сфери з питань охорони праці, атестації робочих місць, забезпечення їх літературою та нормативно-правовими актами, проведення обстеження умов праці.

До заходів, які здійснюються обласною профспілкою та її членськими організаціями, входить проведення професійних конкурсів, оздоровлення членів профспілки та їх дітей, організація дозвілля, в тому числі спортивно-оздоровчих «Днів здоров’я», які користуються особливою популярністю у спілчан.

З вересня 2011 року обласну організацію профспілки соціальної сфери очолює Василюк Ольга Василівна.

Адреса: 54001, м. Миколаїв, вул. Лягіна,2 каб.410

тел. 37-30-33

E-mail: moppss2010@rambler.ru

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< червня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання