Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Заходи з нагоди Всесвітнього дня охорони праці в центрі уваги профспілок Миколаївщини

          1363938627 5246

         Згідно плану заходів ФПУ з підготовки та проведення у 2014 році Дня охорони праці в Україні під девізом: “Безпека праці та здоров'я під час використання хімічних речовин на виробництві” та на виконання наказу Держгірпромнагляду України від 22.04.2014 року № 57 «Про затвердження складу Оргкомітету з підготовки та проведення заходів з нагоди проведення в Україні 28 квітня Дня охорони праці» в області було створено Організаційний комітет та затверджено Робочий план заходів щодо проведення Тижня охорони праці з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці.

В рамках заходів, Миколаївською обласною радою профспілок, обласними організаціями галузевих профспілок та профспілковими комітетами підприємств, установ і організацій було організовано: проведення комплексних обстежень стану промислової безпеки на підприємствах і розгляд їх результатів; цільових перевірок досягнення нормативів безпеки, гігієни праці виробничого середовища; усунення виявлених порушень; обладнання кабінетів, куточків з охорони праці; проведення оглядів – конкурсів з охорони праці, круглих столів, семінарів, спільних засідань профспілкових комітетів та служб охорони праці; випуск тематичних стінгазет; вшанування пам’яті загиблих на виробництві та надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих на виробництві.

Напередодні Тижня охорони праці, 16 квітня, проведено семінар з питань охорони праці з керівниками та фахівцями охорони праці підприємств м. Миколаєва до Дня охорони праці за участю департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, обласної ради профспілок, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, Територіального управління Держгірпромнагляду України у Миколаївській області.

23 квітня на території ПАТ “Сан ІнБев Україна” проведено виїзне засідання президії обласної ради профспілок з порядком денним: “Про досвід роботи адміністрації і профспілкового комітету ПАТ “Сан ІнБев Україна” щодо створення безпечних умов праці”.

25квітня у Новоодеському районі облпрофрадою проведено семінар, присвячений Всесвітньому дню охорони праці.  

Найбільш активну участь у проведенні Тижня охорони праці прийняли профспілкові організації галузей: агропромислового комплексу,   соціальної сфери, освіти і науки, лісового господарства, охорони здоров'я, торгівлі і громадського харчування, ВАТ “УКРТЕЛЕКОМ”, та підприємств: ТОВ „Миколаївський глиноземний завод”, ДП “Миколаївський морський торговельний порт”, ПАТ “Сан Інбев Україна”, та інші. Наприклад, Всесвітньому дню охорони праці на ПАТ “Сан Інбев Україна”передував конкурс “Сімейна розмова про безпеку- на тебе чекають вдома”.

29 квітня у Миколаївському морському торговельному порту підведені підсумки роботи колективу порту, присвячені Дню охорони праці, в якому взяли участь керівники підрозділів порту, голови цехових комітетів, фахівці територіального управління Держгірпромнагляду, відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у м. Миколаїві. Серед колективів адміністрації Миколаївського морського порту та стивідорних компаній визначено кращі підрозділи за станом охорони праці. За результатами перевірки стану охорони праці, за роботу без порушень вимог особистої й колективної безпеки та активну участь в заходах щодо підвищення безпеки праці, кращі працівники були заохочені матеріально із заохочувального фонду профспілки порту. Профспілковий комітет надав матеріальну допомогу потерпілим інвалідам на виробництві.

На Миколаївському глиноземному заводі, з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці, через засоби масової інформації до працівників звернулись генеральний директор та голова профспілкового комітету щодо дотримання правил безпеки на виробництві. Протягом Тижня охорони праці традиційно проводились конкурси «Кращий уповноважений трудового колективу з питань охорони праці». 20 кращих уповноважених трудових колективів з питань охорони праці нагороджено Почесними грамотами і грошовими преміями. В рамках Тижня охорони праці проведено конкурс “Краще побутове приміщення”. Під гаслом “Здоровий спосіб життя - ознака високої культури людини” пройшов тиждень без куріння. За підсумками Тижня охорони праці 27 працівників нагороджено Почесними грамотами МГЗ. Проведено заходи, присвячені пам'яті загиблих на виробництві і інвалідів праці. Відвідано сім'ї загиблих, надано матеріальну допомогу.  

            На підприємствах АПК проведено роз'яснювальну роботу щодо вимог державної політики у сфері охорони праці. В рамках запланованих заходів проведено 96 рейдів-перевірок стану охорони праці,   22 - семінарів, нарад, колегій за участю представників райдержадміністрацій, керівників сільгосппідприємств, спеціалістів ФССНВ на виробництві, профспілок. 18 сім'ям потерпілих надана допомога у вирішенні матеріальних і соціально-побутових проблем. В   аграрних коледжах і ліцеях проведено відкриті уроки, організовано написання творів на тему «Як я розумію безпечну працю своїх батьків», а також тренінги “Твої дії при ДТП”.

В Арбузинському, Братському, Снігурівському, Вознесенському, Кривоозерському районах проведено цикл лекцій з питань охорони праці для школярів, організовувались конкурси дитячих малюнків «Охорона праці очима дітей». Матеріали про проведену роботу, а також підсумки проведення «Тижня охорони праці» на підприємствах АПК висвітлювались в районних газетах. 22-24 квітня в Доманівській організації профспілки працівників АПК проведено День відкритих дверей. В ці дні здійснювали прийом громадян і надавали консультації з питань охорони праці та промислової безпеки.

            У структурних підрозділах Миколаївської дирекції ВАТ „Укртелеком” організовано збір пропозицій працівників щодо покращення стану охорони праці, заслухано звіти керівників структурних підрозділів про заходи, спрямовані на попередження виробничого травматизму, проведено демонстрацію відеоматеріалів про надання першої допомоги. Проведено виїзні огляди готовності до роботи в ремонтний період лінійних і кабельних бригад. В ході огляду відзначено, що бригади підготовлені до ремонтного періоду, забезпечені спецодягом, спецвзуттям, необхідним інструментом та засобами індивідуального захисту. Сім'ям працівників, які загинули на виробництві, надано матеріальну допомогу за рахунок бюджету профспілкової організації. Проведено вибіркові рейди, оперативні перевірки стану охорони праці.

            За інформацією, наданою обласній раді профспілок головами обласних профспілкових організацій, протягом тижня в закладах освіти, охорони здоров'я, лісового господарства, соціальної сфери, торгівлі і громадського харчування, та інших проведені спільні наради адміністрації та профкомів з питань охорони праці, на яких обговорювались питання зниження виробничих ризиків, профілактики виробничого травматизму і профзахворювання, формування загальної культури виробництва, створення належних, здорових і безпечних умов праці. Організовано рейди - перевірки стану охорони праці, огляди-конкурси предметних кабінетів, семінари з охорони праці, оформлення куточків з охорони праці, стінних газет і стендів, поповнення медичних аптечок. В загальноосвітніх навчальних закладах проводились “круглі столи” для учнів на тему: “Безпека праці та здоров'я під час використання хімічних речовин на виробництві”. Хід проведення заходів з охорони праці висвітлювався на веб-сайті обкому профспілки працівників освіти і науки та на веб-сайтах навчальних закладів, управлінь, відділів освіти та на їх профспілкових сторінках. 28 квітня 2014 року обласна організація профспілки працівників освіти на базі обласного палацу творчості учнів у м. Миколаєві, провела обласний захід, присвячений Дню охорони праці.

            Робота Миколаївської обласної ради профспілок щодо привернення громадськості до проблем охорони праці, просування культури охорони праці триває.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання