Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Миколаївська обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення

Профспілка працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення України – одна з найстаріших в нашій державі. Її історія бере початок з 1905 року, коли лідери перших робітничих об’єднань трамвайників, водопровідників, хатніх робітниць, перукарів виставили господарям своїх підприємств, чиновникам міського самоврядування сумісно відпрацьовані вимоги і стали посередниками працюючих за наймом людей в розв’язанні трудових конфліктів.

Миколаївська обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення була зареєстрована в 1955 році та пройшла нелегкий шлях становлення та розвитку.

З того часу і до нині головним принципом галузевої профспілки є захист прав та інтересів працюючих. Уроки минулого навчили розв’язувати такі важливі профспілкові проблеми, як політична та економічна незалежність, правовий захист соціальних та економічних інтересів людей праці, єдність і взаємо підтримка між спілками.

Миколаївська обласна організація профспілки об’єднує 55 первинних профспілкових організації працівників підприємств та організацій житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, що налічують 4938 членів профспілки.

До складу облорганізації профспілки входять первинки підприємств сліпих та глухих, РСУ протипожежних робіт, Вищого професійного училища технологій та дизайну, ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», КП «Миколаївводоканал», КП «Миколаївелектротранс», ЖКП «Південь», КП «ЖЕО м. Южноукраїнськ», КП «Миколаївліфт», КП «Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації», КП «ЕЛУ автодоріг» і інші.

Обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення являється структурною ланкою Центрального Комітету профспілки України працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, який являється складовою Федерації профспілок України.

ЦК галузевої профспілки України очолює Романюк Олексій Іванович, який є автором тексту Гімну профспілки:

Усі ми члени дружньої родини –

Двірник, водій, сантехнік, кочегар.

У своїх діях ми завжди єдині.

У своїх діях ми завжди єдині.

І всі разом тримаємо удар.

Не гоже прогинатись нам в поклонах,

Вставайте у ряди, по галузі брати,

Профспілка кличе нас у маршові колони,

Щоб досягти священної мети –

Ми бій дамо свавіллю та зневазі,

Плече підставимо у випадку біди.

Людина праці щоб була в повазі,

Профспілка захистить її завжди.

В сім'ю ми об’єднались профспілкову

Заради справедливості й добра.

І кожен день профспілка знову й знову

І кожен день профспілка знову й знову

Стає на захист праці трударя.

Більше п'ятдесяти років Миколаївська облорганізація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення вирішує важливі проблеми працюючих: збереження трудових колективів, робочих місць, стабілізації фінансово-економічного стану підприємств; забезпечує оздоровлення працівників галузі та їх дітей на базах відпочинку та дитячих оздоровчих таборах; залучає працівників і членів їх сімей до активних занять фізичною культурою і спортом; а головне – захищає права працівників галузі на роботу та гідну заробітну плату,

З 2004 року до сьогодні Миколаївську обласну галузеву профспілку очолює Начинова Світлана Олексіївна.

Адреса: 54030, м. Миколаїв,

вул. Адмірала Макарова, 7

тел. 36-12-12, 47-77-23

тел. - факс 36-02-31

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< грудня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання